top of page

Sander Derkx prolongeert titel op OPEN NIEUWJAARSTOERNOOI ATC 2020

Op een volgeboekt toernooi werd er hard geknokt voor de titel en de prijzen van het OPEN NIEUWSJAARSTOERNOOI 2020. De jaarwisseling, ATC-ers en de wedstrijdsfeer maakt het toernooi volgens menigeen extra gezellig en de moeite waard.

Winnen ging niet vanzelf. Veel spannende potten werden op het randje met een punt verschil beslist. Oud-titelhouder en Flevo-kampioen Bart van der Kallen moest wegens een rugblessure afmelden. Ex-titelhouder Sonny Dimaculangan en ATC- Veteranenkampioen Richard Roossien konden de strijd wel aan gaan. Niemand kon uiteindelijk op tegen Sander Derkx die het toernooi voor de tweede keer op zijn naam wist te schrijven. Richard werd tweede en niet onvermeld mag worden dat nieuwkomer Tim Pack derde werd.

We kunnen weer spreken van een geslaagd toernooi. Met ouders, vrienden, supporters en organisatie was het vooral heel gezellig in de zaal Meerblauw van de Almeerse Tafeltennis Club ATC. Te gast waren 10 verenigingen uit het hele land. Uniek is dat ook de jeugd ook kan meedingen naar ereplaatsen. Voor de jeugd, veteranen, en dames zijn speciale prijzen te winnen. Zo kon Ko van Raaphorst (82, foto) het in de Poule opnemen tegen Thomas Groot Nibbelink (12), leeftijdsverschil 70 jaar… Thomas won ternauwernood in een beslissende game en ook de Poule.

Het Nieuwjaarstoernooi biedt voor vele spelers de mogelijkheid om tijdens de winterstop en na de kerst de draad weer op te pakken. Tevens fungeert het toernooi als een sportieve nieuwjaarsreceptie van ATC. ATC stelt daarvoor koffie, oliebollen en een gratis consumptie ter beschikking. Er waren 7 poules in 6-of 7-kampvorm verdeeld op basis van competitie rating van de spelers. In elke poule waren 2 bekers te winnen plus een fraaie wisseltrofee voor de titelhouder. We kunnen hier niet van elke wedstrijd verslag doen, maar het was overal berespannend omdat bij de meesten de ratings dicht bij elkaar lagen.


bottom of page