top of page

Daniëlle Smit verovert als eerste dame het Open Ladder Kampioenschap 2017

Na drie toernooizomermaanden was op 20 september de finale van het Tafeltennis Ladder Toernooi Almere, editie 2017.

In het toernooi zijn ruim 100 wedstrijden gespeeld door zo’n 35 deelnemers. De top acht van de ladder plaatsten zich voor de finaleavond: Kevin Muller, Nick Klaver, Gerard van Straten, Daniëlle Smit, Danylo van den Bos, Raymond van den Broek, Jeffrey van Riebec en Pim de Koekkoek. Francois Clayeux(9e) en Jason Martin (10e) deden mee via een Wild Card wegens verhindering van Raymond en Jeffrey. De ladder top 3 en de ladder top 4-8 vormden de finalepoules.

Elke poule moest 2 halve finalisten leveren. Dat werden Gerard, Nick, Daniëlle en Francois. Daniëlle rekende af met Gerard en Nick versloeg een taaie Francois. Daniëlle was ongenaakbaar. Nick werd tweede en Francois en Gerard derde.

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit zegt men. Op de Afdelingskampioenschappen 2017 schitterde Daniëlle al door als enige 100% te scoren in de Poulefases. Als 5e klassespeelster heeft Daniëlle veel getraind en een enorme progressie doorgemaakt. Zo snel dat haar ELO-rating het wellicht niet kon bijhouden? Zeer verdiend dus. Van harte gefeliciteerd!


bottom of page